2012. december 5., szerda

Zynga szakít a Facebook-kal

Már-már úgy tűnik, hogy egy zynga blog alakult össze itt a blogon, de ez csupán a véletlen, meg további érdekes fejlemények zajlanak a háttérben. Módosította ugyanis megállapodását a játékfejlesztéssel foglalkozó Zynga és a közösségi világot uraló Facebook. Ez annak köszönhető, hogy a Zynga játékplatformot hoz létre. Tették ezt annak ellenére, hogy aki ezt a megoldást választja nem teheti közzé eredményeit a Facebook-on.

Elgondolkodtató, hogy a fénykorában havonta 82 millió facebook felhasználót szórakoztató farmville szülőatyja miért döntött a saját játékplatform mellett, amikor még a mai napig a bevételük 80%-a a Facebook felhasználóktól van. A bejelentés hírére egyből reagált a tőzsde, és 13%-ot estek a részvényük árfolyama. Annak fényében pedig hatványozottan nem túl jó hír, hogy múlt hónapban stúdióbezárásokat, és elbocsátásokat jelentettek be. Az októberben a cég minden dolgozójának kiküldött levélben, Mark Pincus a cég vezérigazgatója költségcsökkentéssel indokolta a döntést.

A Facebook-ot érintő változás 2013. március 31-től lép életbe. Ez azt is jelenti, hogy ettől a naptól a Zyngának nem kell a facebook hirdetéseit kitennie saját oldalán. A kérdés csak az, hogy kifizetődő lesz e az eltávolodás a Zyngának?

Forrás:
Index: "Búcsút int a Farmville-csapat a Facebooknak" (2012.12.03.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése