2012. október 31., szerda

A rulett a Zynga új reménye

A zynga negyedéves pénzügyi jelentéséből kiderül, hogy hónapok óta rossza helyzetben van. A befektetők már lemondtak a közösségi oldalak játékkirályáról. A tőzsde sincs jó véleménnyel a vállalatról, ugyanis kevesebbre értékeli a cég értékét, mint a cég készpénzállománya. A mostani jelentés szerint 52 millió dolláros veszteség a mérleg. A befektetőknek talán reményt adhat az, hogy a cég bejelentette 2013-ban belép az online szerencsejáték világába. A brit bwin céggel online kaszinót nyit.

A Farmville 2 sikere ellenére idén eddig 160 millió dollár veszteséget termeltek. Nem rég bezárta három fejlesztőstúdióját, számtalan félkész játék fejlesztését állították le. A közösségi oldalak egyre inkább a mobilos felhasználók felé fordulnak. A mobil eszközökön nem működnek a játékok, egy szűkíti a zynga piacát. Az online szerencsejátékba próbál menekülni a zynga, ez milliárdos üzletág. Ide könnyen betörhet a bejáratott márkanevével, és a zynga.com-on a több tízmillió felhasználóval.

A legnagyobb probléma, hogy az Egyesült Államokban a tiltja a törvény az online szerencsejátékot. Itt jön képbe a bwin amelynek a gibraltári engedélyével az amerikai felhasználók kizárásával fog működni a zynga virtuális bűnbarlangja. 180 jól megszokott játék fogja várni a szerencsejátékosokat, többek között: black jack, rulett és a jól megszokott félkarú rablók. Ezzel egy időben a cég saját hirdetési platformot fejlesztett ki. Erre azért van szükség, hogy hasznot tudjon hajtani a zynga a 300 millió felhasználójából, akik csak a játékok ingyenes verzióit használják.
Amennyiben sikeres lesz a zynga profil módosítása az megmentheti őket a biztos bukástól.

Forrás:
Index: "Online kaszinót indít a zynga" (2012.12.03.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése